Een luidruchtige ochtend

14 April 2023

Op stille zaterdag is het niet stil. Om 8:45 opent onze host de deuren 🚪. Zelf ben ik vrij aan de late kant. De tafels voor alle reparateurs zijn bezet. Een rij met defecte materialen en eigenaren hebben zich opgesteld. Al snel hangt hem in grote getale over de nieuwe uitdagingen heen. Ik maak voor mijzelf een tafel klaar achter in de zaal. Als Repair Cafe zijn we blij met alle reparateurs.

Er zijn weer bekende apparaten met eigenaar, die met vervangende onderdelen geholpen wensen te worden. Die wens komt uit. 

Een mooi object is bijvoorbeeld een handmixer uit de jaren '50. De ventilator kan daarvoor opnieuw bevestigd worden met een beetje lijm. Voor het lijmen is er binnenkort voor alle reparateurs een workshop. De opgedane kennis delen we graag.

Een cd recorder wil niet de inhoud van zijn lade niet tonen. Met enig gewerkt wordt deze geopend. Anders is het onmogelijk om bij de schroeven te komen. De aandrijfsnaar blijkt te zijn opgerekt. De cd recorder krijgt een nieuwe behandeling op het moment wanneer er een nieuwe snaar is.

Een grote parasol ☂️ krijgt een nieuw koord om bij een zonnetje in de juiste stand gezet te worden. Een mooi project, helaas knapt bij de test het nieuwe koord.

Een bandrecorder die niet meer werkt krijgt veel aandacht. Deze oudere techniek verdient mogelijk meer aandacht. Eén reparateur ziet het zitten en gaat met deze reparatie beginnen.

Rondom de koffie tafel leeft het Repair Cafe ook. Niet zo zeer met wachtende apparaten. Er vinden gesprekken plaats over herstel werk en het bedienen van de naaimachine. Er is een hoop kennis overgedragen. Dit betekent weer een hoop blije gezichten.

Er zullen de komende tijd vast weer veel herinneringen zijn aan deze editie.

Ons motto

Weggooien is zonde, repareren kan je leren!

WIE ------ WAT ----- WAAR