Weggooien, dat moet niet!

20 February 2024

Wist u dat er in Nederland een netwerk is van 500 Repair Café’s? Wist u dat zij jaarlijks 14.000 apparaten repareren? En dat 65% hiervan gerepareerd wordt en zodoende een tweede leven krijgt? Nederland wil in 2050 een economie zonder afval zijn, waarin grondstoffen behouden blijven en telkens opnieuw worden gebruikt. Voor 2030 heeft de regering al het ambitieuze doel gesteld om 50 procent minder primaire grondstoffen te gebruiken. 
Onder het mom van weggooien… mooi niet! bent u op zaterdag 26 maart van harte welkom om in het Repair Café apparaten ter reparatie aan te bieden. Van 9.30 tot 11.30 staat de koffie/thee klaar in de Wijkse Inloop, Karel de Grotestraat 61, Wijk bij Duurstede. 
Iedereen is weer welkom met zijn kapotte (huishoudelijke) apparaat, computer, kleding of klok om deze met onze hulp te repareren. Of het nou om een Senseo, een stofzuiger, kerstverlichting of een diaprojector gaat, de technici, computerdeskundige en naaister zitten klaar. De reparatie is gratis. 
De doelstellingen van het Repair Café zijn: het verkleinen van de afvalberg, kennis behouden over repareren en het ontmoeten: versterken van de sociale cohesie. Repair Café-vrijwilligers zijn doeners, probleemoplossers die niet bij de pakken neer zitten en bij tegenslag samen de schouders eronder zetten. Wij zien u graag op 26 maart.

Ons motto

Weggooien is zonde, repareren kan je leren!

WIE ------ WAT ----- WAAR